tisdag 5 april 2011

Stand by your man


En vän filosoferade härom dagen kring samhällets syn på tvåsamhet. Som många vet är det väldigt svårt att ägna sig åt till exempel tresamhet eller ensamhet utan att samhället antyder att man borde läggas in för vård, men det var inte detta hon tog upp. I stället handlade det om hur man romantiserar tvåsamheten, den eviga kärleken och att finna den rätta – för att sedan samtidigt hävda att intet är som ny kärlek. Gammal kärlek rostar tycker man. Eller snarare, tråkar ihop till en hög av svenssonslem. Som man säger: Gör livet levande – ha en affär!

Det här resonemanget fick mig att tänka på en personlig käpphäst. Om det är något vi gillar här på aldrig veterinär så är det käpphästar. Vi har ett ganska väl utrustat stall och tycker att det är viktigt att alla får komma ut på grönbetet ibland. Alltså:

Dagens käpphäst:
Tv-serier om fula, feta, otrevliga män som av obegriplig anledning älskas av sina vackra, välfriserade hustrur. Och sedan försöker vara roliga.

Jims värld: Det mest typiska exemplet. Han är en idiot på nya spännande sätt i varje avsnitt. Hon tycker att det är irriterande. På slutet tycker hon att han är underbar. Han har inte ändrat sig, bett om ursäkt eller erkänt att han haft fel. After all, he's just a man. Han är ful, fet och ovårdad, hon är ett under av fräschör.
Cosby: Originalet. Bill gjorde dumma saker (minns mest att han gömde stora mackor för henne), hon förlät.
Everybody loves Raymond: Flera generationer av fenomenet.
Family guy: Usch samt blä.
Simpsons: Jag vet att det är roligt, men det är ju samma grej. Dump him Marge, you could do better!

Bubblare:
Two and a half men: Här förekommer det ju knappt några kvinnor med repliker (eller ordentliga kläder) men annars så har den alla de typiska signumen. Varför var Charlie den högst betalde skådespelaren på tv? Jag kan förlåta att det var sexistiskt och otrevligt, men tråkigt, det kan jag aldrig förlåta.

Detta kan ses som en underkategori till käpphästen: Kvinnor som gillar män som är idioter/farliga/otrevliga/tråkiga bara för att männen är kära i dem (kvinnorna). Det är för tusan inte ett tillräckligt skäl.

1 kommentar:

  1. Kvinnor som gillar farliga/bråkiga/dystra män som också är HETA, kan jag ta. Men se bild ovan, liksom. Varför skulle snygga och smarta kvinnor gilla män som inte bara är idioter men också är lika heta som en flyttkartong som lämnats kvar på balkongen en vinter?!

    Does not compute.

    SvaraRadera