lördag 22 januari 2011

The revolution will not be televised


http://www.youtube.com/watch?v=qGaoXAwl9kw&feature=related
Det här inlägget kommer med bakgrundsmusik.

Den feministiska revolutionen har visat sig vara segdragen. Liksom alla andra revolutioner. De strukturella förtrycken är många och mångfacetterade. En anledning till att en revolution inte är den rätta vägen (förutom det där besvärliga dödandet som går hand i hand med de flesta revolutioner) är att de verkar just revolutionerande men tenderar att vara kosmetiska. Ett strukturellt förtryck ligger som en grön dimma kring fötterna på alla invånare, hela tiden, det försvinner inte för att det förvandlas till osynlig senapsgas.

Vid stor samhällsförändring, som en revolution, håller man hårdare i det som är det allra tryggaste. Patriarkatet är det tryggaste vi har - fråga fox news.

Den feministiska revolutionen går live, hela tiden. Och den kommer aldrig att televiseras - vi måste aktiveras! Å andra sidan är patriarkatet en så grundläggande maktfaktor i vårt samhälle att nästan alla handlingar kan vara feministiska. Uppfostra feministiska barn, lev i feministiska förhållanden - alla sorters förhållanden. Kräv ständig politisk förändring och sätt hårt mot hårt.

Om du är kvinna - ta ställning, släpp ansvaret och våga vara ful.
Om du är man - ta ställning, kräv ditt föräldraskap och våga vara svag.

Och till slut televiseras kanske revolutionen:
http://www.youtube.com/watch?v=lfJd0Q8HjPw

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar